• Het bedrijf De Levensboom is in 2010 gestart door Petra Banning, nadat zij door ziekte zelf geconfronteerd werd met het einde van het leven. Gedurende haar periode van ziekte ontwierp Petra dertig keramische doodskistjes die allemaal iets symboliseerde omtrent wat zij op dat moment mee maakte. Deze bijzondere kunstwerken vormden dan ook de fundering van haar bedrijf, wat zich over de jaren verder heeft ontwikkeld en zich nu met name focust op unieke en gepersonaliseerde bronzen urnen. Symboliek is dan ook erg belangrijk in de bijzondere urnen die Petra ontwerpt. Tegenwoordig leidt ze het bedrijf samen met haar zoon en proberen ze samen nabestaanden te ondersteunen in het uitkiezen van een mooie urn voor hun verloren dierbare.

    Het thuiskomen van een geliefde of dierbare in een urn is een emotionele gebeurtenis. Het uitzoeken van een passende urn is een van de laatste dingen die je kan doen voor je dierbare. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen en proberen mee te denken met wat iemand in gedachten heeft bij het uitkiezen van een urn.

    De natuur is een inspiratiebron en altijd terug te vinden in het werk van Petra. Ze werkt het liefst in brons omdat brons een materiaal is wat leeft. Als je het buiten zet of veel aanraakt verandert brons van kleur. Daarnaast heeft het een robuuste uitstraling. Bovendien maakt Petra haar bijzondere urnen in een kleine oplage om ze uniek te houden.

  • "De Levensboom is een symbool voor onsterfelijkheid en de kringloop van het leven"

  • De Levensboom Urnen is vernoemd naar de twee reusachtige beukenbomen die voor het atelier staan. Nabestaanden komen in dat atelier om met een kop koffie in alle rust hun verhaal te vertellen.

  • Petra Banning maakte dertig doodskistjes in het jaar tussen de diagnose en de genezing van haar borstkanker. Een keramisch dagboek, dat na een expositie de basis vormde voor een bedrijfje in handgemaakte urnen. Lees hier een artikel geschreven door Dagblad De Limburger over de origine van De Levensboom.

    Lees hier